NEGRESA
PRAJITURA CU BEZEA
PREPARARE:
Se mixeaza galbenusurile cu zaharul, apoi cu untu (margarina). Se adauga cacaoa, esenta si faina amestecata cu praful de copt. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, si se da la cutor incins pt. 20-30 minute.
DESERT RAPID
Ingrediente :
150ml lapte
400gr zahar
200gr unt
50gr cacaua
4 oua
1/2cana miez de nuca macinata
2linguri nuca cocis
1pac praf de copt
400gr zahar
200gr unt
50gr cacaua
4 oua
1/2cana miez de nuca macinata
2linguri nuca cocis
1pac praf de copt
200 gr faina
Pentru ornat :
50 gr ciocolata
2linguri de nuca cocos
2linguri de nuca cocos
Mod de preparare:
- Intr-o craticioara de 2-3l se pun la foc mic Laptele, zaharul, cacaua cernuta si untul. Cu o lingura de lemn se amesteca pana cand da in clocot si se leaga putin. Se separa 7-8 linguri din compozitia rezultata si se pastreaza pentru glazura, iar restul se lasa sa se raceasca.
- Se adauga apoi gabenusurile, nuca de cocos, nuca, albusurile batute spuma si faina cu praful de copt. Se amesteca usor si se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau ulei si faina.....Se pune la cuptor bine incinc si se coace la foc potrivit timp de 40-45min.
- Pentru glazura, se adauga ciocolata rasa peste crema pastrata si se amesteca la cald (bai mare)pana cand se topeste ciocolata. Se toarna grazura peste blatul copt si putin racit....se intinde pe toata suprafata uniform apoi se orneaza cu nuca de cocos.....prajiitura se poate taia si servi dupa ce sa racit in prealabil....
CIOCOLATA DE CASA IN FOI DE NAPOLITANA
Ingrediente
150 ml apa
250 gr zahar
500 gr lapte praf
50 gr cacao
1 esenta vanilei, 1 esenta rom
250 gr zahar
500 gr lapte praf
50 gr cacao
1 esenta vanilei, 1 esenta rom
alune , nuci putin prajite,
Preparare
- Laptele praf il amestecam cu cacaoa si eventula il puteti cerne ca sa fie mai fin.
- Punem
apa la fiert cu zaharul. Amestecam pana se dizolva zaharul. Cand incepe
sa fiarba siropul va face o spuma alba. Din acest moment in functie de
cat fierbeti siropul asa va iesi ciocolata. Daca o vreti mai moale si
"cauciucoasa" faceti un sirop subtirel. Daca vreti o ciocolata
faramicioasa faceti un sirop gros, ca mierea aproape. Ca sa vedeti cum e
siropul luati cu o lingurita si treceti cu degetul pe spatele ei. Veti
simti cat de lipicios e si care e consistenta.
* mie imi place sa fie intre, nici prea moale nici prea faramicioasa, dar am fiert putin cam mult siropul si ciocolata a iesit exact ca cea care se gasea pe vremuri in comert, doar putin mai deschisa la culoare; gustul insa e identic. - Cand siropul e gata, stingem focul si adaugam laptele praf in cateva transe, pana se omogenizeaza bine. Adaugam untul si esenta si amestecam bine.
- Punem repede compozitia peste foaia de napolitana apoi intindem cu o lingura imuiata din cand in cand in apa pe toata suprafata si adaugam deasupra alune ,stafide sau miej de nuca si cea dea doua foaie de napolitana.
- Dupa ce s-a racit dati la frigider pana se intareste. Daca ati facut siropul subtire va trebui sa o lasati peste noapte sa se intareasca, daca insa ati facut siropul gros va dura doar 2-3 ore pana sa o puteti taia.
PRAJITURA CU BEZEA
INGREDINTE:
Blat
Blat
5
galbenusuri si 1ou intreg ,
12 linguri zahar,
250 g unt sau margarina,
3 linguri
cacao,
1 praf de copt,
esenta de rom,
8-10 linguri faina,
5 albusuri,
10 linguri zahar,
esenta de vanilie(zahar vanilat)
PREPARARE:
Se mixeaza galbenusurile cu zaharul, apoi cu untu (margarina). Se adauga cacaoa, esenta si faina amestecata cu praful de copt. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, si se da la cutor incins pt. 20-30 minute.
In acest timp, se bat spuma
albusurile cu zaharul si esenta. Se scoate prajitura din cuptor, se unge
cu gem si se repartizeaza deasupra bezeaua. Se mai da la cuptor 5-10
min. Se lasa sa se raceasca si se taie cu un cutit trecut tot
timpul prin apa. Deasupra se cerne cacao, scortisoara sau se rade
ciocolata.
DESERT RAPID
Ingrediente:
*5oua
*10linguri de zahar
*7linguri de faina
*1praf de copt
*mirodenii(esenta de vanilie, rom)
*2lingura de cacaua
Galzura
*100ml lapte
*3linguri de zahar
*1 lingura cacaua
Mod depreparare:
Separi albusul de galbenus ..... bati spuma albusurile cu un praf de sare ...apoi adaugi cele 10linguri de zahar in ploaie ....apoi galbenusurile si faina in care amesteci praful de copt , mirodeniile ....
Dupa ce ai incorporat totul cu ajutorul mixerului , jumatate din compozitie o amesteci cu cele doua linguri de cacaua si apoi o torni in tava tapetata cu faina si ulei si cealalta compozitie ramasa.... bagi totul la cuptor incins in prealabil si coci la foc mediu aproximativ 30 minute(depinde de cuptor)........
Separat pe ochiul de la aragaz faci o glazura din lapte , zahar si cacaua....apoi cand s-a racit o poti turna peste desert.....
POFTA BUNA!....
TARTA CU PIERSICI (din compot)
Ai nevioie de :
*6oua
*12linguri de zahar
*8linguri de faina
*1 plic praf de copt
*200ml iaurt
* fructe din compot sau proaspete ( eu am folosit piersici din compot )
Mod de preparare:
Separi albusurile de galbenusuri....bati albusurile spuma cu un praf de sare apoi adaugi zaharul .... bati pana se topeste acesta din urma.....apoi adaugi in ploaie gabenusurile si faina in care amesteci praful de copt ... la urma adaugi cele 200de ml de iaurt si mixezi pana se omogenizeaza compozitia...
Intr-o tava tapetata cu ulei si faina asezi compozitia rezultata peste care adaugi fructele taiate felii....si dai totul la cuptor incins .... foc mediu...
Cand prajitura s-a copt scoti tava din cuptor si pudrezi cu zahar iar cand s-a racit se poate servi..
.
.