TORTURI DELICIOSE

Deschid aceasta pagina cu un tort foarte delicios si simplu de facut....
 TORT ALB
sectiune

Ai nevoie de :

250grame zahar
200ml lapte dulce
2 oua
4pliculete gelatina Dr Otcker
500ml zeama de compot (eu am folosit de visine si a iesit putin acrisor daca folosesti alt tip de zeama e bine sa pui putina zeama de lamaie sa iasa acrisor altfel ii gretzos).....
500 ml frisca (gen HULALA batuta)

Mod de preparare:

Se bat ouale intregi impreuna cu zaharul si apoi se toarna peste lapte....se pun la foc si se amesteca continuu pana cand da intr-un clocot ,apoi se stinge focul ......cand s-a racit se adauga gelatina (pregatita exact cum scrie pe verso la pachetel) imuiata in siropul de la compot (atentie si gelatina trebuie racita )....apoi cele doua compozitii se amesteca(gelatina si laptele cu zaharul si ouale) si se incorporeaza cu ajutorul mixerului (se toarna in ploaie ) in frisca batuta inainte .....cand compozitia incepe sa se ingroasa se adauga fructe taiate cubulete (pot fi folosite si cele din compot dar scurse bine inainte).....apoi luam o forma(eu am folosit o cratitza) in care sa turnam compozitia, dar inaite punem folie de plastic alimentara pe toata suprafata formei inclusiv peretii....si bagam totul la frigider pentru cateva ore (eu l-am lasat de seara pana dimineatza)...apoi scoatem si il punem pe platou ...se poate servi asa sau ornat cu frisca..etc..

Spor la treaba si pofta buna!

TORT  PALARIE




                    Sectiune
Ai nevoie de:

Pentru Blat
8oua
8linguri de zahar
8linguri de faina 
1praf de copt

Pentru Pasta de zahar
450 gr zahar pudra din comert
30 ml apa
5 gr gelatina(granule de la Dr.Oetker),
50gr miere sau energizant(glucoza)

Pentru crema din interior  am folosit: pliculete(2 buc) speciale de crema pentru prajiturii cu aroma de coniac  luate din supermarket....am pregatit exact cum scrie pe verso pachet  in care am incorporat fructe(banane, kiwi , ananas si piersica taiate cubulete mici)....

 Pentru crema din  exterior  am folosit : 2 galbenusuri se freaca cu 150 gr zahar si 1 lingura cicoare(ness) si se fierb pe aburi pana se ingroasa. Rece se amesteca cu 150 gr unt frecat spuma. Cu aceasta crema am imbracat tortul la exterior inainte de a aseza pasta de zahar.


  Blatul tortului este facut din 8 oua, 8 lg. de zahar, 8 lg de faina, 1 plic praf de copt. Se freaca galbenusurile cu 1/2 din zahar . Se bat separat albusurile cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar. Se amesteca cele 2 compozitii si la final se adauga faina amestecata cu praful de copt. se coace la 180 gr.C aprox 35-40 min.(se verifica cu scobitoatrea daca este copt). Cand este rece se taie pe 3 nivele si se insiropeaza putin(dintr-un sirop de apa +zahar+ esente) 
Se pune strat de crema in interior apoi blat iar strat de crema si se repeta .....

Sfat dupa ce ai terminat de incorporat crema in tort acesta se lasa  pana a doua zi la frigider apoi se orneaza cu Pasta de Zahar.....


Pasta de zahar
Se pune gelatina in apa si se lasa sa se umfle. Se pune apoi pe foc pt a se dizolva(atentie sa nu fiarba!-pt a evita acest lucru, puteti topi gelatina la bain marie) si se adauga mierea sau energizantul(se pot adauga si diverse arome). Se adauga apoi zaharul si se lucreaza ca un aluat, daca se lipeste se mai adauga zahar daca e prea tare se adauga apa. Pentru a-l intinde se pot inmuia mainile in ulei sau se pudreaza cu amidon.
Astfel compozitia realizata se intinde cu ajutorul sucitorului pe folie alimentara si cu ajutorul acesteia se oreneaza tortul...
Reteta ajunge doar pentru un tort mic.